Skupi dinarski stambeni krediti

Bez autora
Dec 06 2011

Sosijete ženeral banka je prva banka u Srbiji koja je građanima ponudila stambene kredite u dinarima. Rok otplate ovih zajmova je do 25 godina, a obavezno učešće je u rasponu od 0 do 20 odsto. Nominalna kamatna stopa se kreće od 4,75 odsto plus jednomesečni belibor, odnosno od 17,38 odsto. Minimalni iznos kredita je milion dinara, a maksimalni zavisi od kreditne sposobnosti klijenta. Stambeni kredit u dinarima odgovor je na potrebe onih građana koji imaju nameru da reše svoje stambeno pitanje, a žele da to učine bez straha od kretanja kursa. Tako, ukoliko neko uzme zajam od tri miliona dinara, sa učešćem od 600.000 dinara ili 20 odsto, svakog meseca će narednih 25 godina otplaćivati po 32.923 dinara. Kamata iznosi 17,63 odsto. Trenutna vrednost belibora, naše referentne kamatne stope je 12,63 odsto i od nje zavisi cena svih zajmova u domaćoj valuti. Kako je guverner NBS najavio da će referentna kamatna stopa od koje zavisi visina belibora u narednom periodu padati, treba očekivati i sniženje stambenih kredita.

Skupi dinarski stambeni kreditiSosijete ženeral banka je prva banka u Srbiji koja je građanima ponudila stambene kredite u dinarima.

Rok otplate ovih zajmova je do 25 godina, a obavezno učešće je u rasponu od 0 do 20 odsto. Nominalna kamatna stopa se kreće od 4,75 odsto plus jednomesečni belibor, odnosno od 17,38 odsto. Minimalni iznos kredita je milion dinara, a maksimalni zavisi od kreditne sposobnosti klijenta.

- Stambeni kredit u dinarima odgovor je na potrebe onih građana koji imaju nameru da reše svoje stambeno pitanje, a žele da to učine bez straha od kretanja kursa - kaže Miroslav Rebić,član IO Sosijete ženeral banke.

Tako, ukoliko neko uzme zajam od tri miliona dinara, sa učešćem od 600.000 dinara ili 20 odsto, svakog meseca će narednih 25 godina otplaćivati po 32.923 dinara. Kamata iznosi 17,63 odsto.

Trenutna vrednost belibora, naše referentne kamatne stope je 12,63 odsto i od nje zavisi cena svih zajmova u domaćoj valuti. Kako je guverner NBS najavio da će referentna kamatna stopa od koje zavisi visina belibora u narednom periodu padati, treba očekivati i sniženje stambenih kredita.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik